Modern onderwijs

De digitale wereld is een fenomeen dat niet meer weggaat. Daarom is het belangrijk dat kinderen leren omgaan met online ontwikkelingen. Op de Groenschool wordt digitaal onderwijs geïntegreerd in de gehele onderwijsstructuur.

Meester Marcel en juf Florianne hebben een digitaal schoolprogramma op maat ontwikkeld voor de Groenschool. De volgende thema’s staan hierin centraal: mediawijsheid, informatievaardigheden, ict-basisvaardigheden en computational thinking. Door digitaal te werken, leren kinderen op een creatieve manier problemen op te lossen met een computer. Ofwel: ze ontwikkelen digitale geletterdheid.

Daarnaast worden de leerlingen voorbereid op de gevaren van de digitale wereld. Zo wordt besproken hoe leerlingen goed kunnen omgaan met hun smartphone of tablet en wat fake news is. Wij willen dat als de leerlingen de basisschool verlaten, ze voldoende kennis en vaardigheden hebben om op een bewuste manier naar de echte en de digitale wereld te kunnen kijken, om zo verantwoorde keuzes te kunnen maken.

https://d3v3mlq4pl7g24.cloudfront.net/Z3ByaW5zdGVyZXJzY2hvb2wtbmw%3D/6581a238b59bb/corinne.jpgCorinne