Maatregelen en ontwikkelingen coronavirus

 

 

Via deze pagina houden we u op de hoogte over alle ontwikkelingen in het kader van het coronavirus (covid-19).

Maandagavond (14 december) heeft het kabinet bekend gemaakt dat alle scholen in het primair- en voortgezet onderwijs en de kinderopvang vanaf woensdag 16 december 2020 opnieuw hun deuren moeten sluiten. De sluiting geldt vooralsnog tot en met 17 januari 2021.

 

Alle actuele berichtgeving zetten wij op deze pagina. Belangrijk nieuws zullen we ouders/verzorgers ook separaat via Mijnschoolinfo melden. 

 

 

 

Opvang van leerlingen 

Op de website van de Rijksoverheid staat het overzicht cruciale beroepsgroepen tijdens de lockdownHeeft u een beroep in de vitale sector en wilt u gebruik maken van de noodopvang geef dit dan aan via deze link.in het bericht. 

We zullen dit steeds wekelijks op donderdag inventariseren. 30 december zal de inventarisatielink worden gestuurd via msi voor de week van 4 januari.  

31 december ontvangt u van ons een bevestiging. Heeft u op 31/12 dus geen bevestiging, dan moet u echt die dag een bericht sturen naar de directie via msi 

Natuurlijk blijven kinderen, ouders en personeel thuis bij milde klachten, ook als zij tot de vitale sector behoren. 

 

Groepen ½ 

De groepen ½ hebben hun website weer opengezet en zullen daarnaast werken met QuinzyU ontvangt hierover nog meer informatie van (één van) de leerkracht.  

 

Groepen 3: 

De online lessen/instructie zal plaatsvinden via Google Classroom. De inlogcode zal verstuurd worden via MSI naar u als ouders. Ze maken hun werk in de werkboekjes/werkbladen.  

 

Heeft u behoefte aan een laptop voor uw kind, geef dit dan (liefst vandaag) door via een msi berichtje aan Suzanne Weynschenk. 

 

Groepen 4 t/m 8: 

De online lessen/instructie zal allemaal gebeuren via Google Classroom. De leerlingen hebben de inlogcode of u ontvangt een berichtje via msi. Ze maken het werk of op hun devices of in hun werkboek. 

Snappet/Chromebooks: 

De kinderen van groep 4 t/m 8 krijgen hun Snappet/Chromebook mee naar huis. Om de Snappet/Chromebook op te laden kunt u gebruiken maken van een USB-C kabel/oplader van 45 of 65 Watt. Opladen gaat het snelst als de devices volledig zijn uitgeschakeld. 

In de extra bijlage vinden jullie de afspraken over het gebruik van de devices op school. We geven de devices met vertrouwen aan uw kind mee en gaan ervan uit dat u er voorzichtig mee omgaat. 

 

Speciaal mailadres voor belangrijke informatie over coronavirus 

Dit mailadres dient u te gebruiken voor urgente vragen of opmerkingen en voor het delen van belangrijke informatie over het coronavirus 

Op deze manier zal de informatie niet tussen andere mails verdwijnen 

Het mailadres speciaal en alleen voor dit doeleinde is corona@groenschool.lucasonderwijs.nl  

 

Verdere contactadressen

Voor algemene vragen over het coronavirus heeft het RIVM telefoonnummer 0800-1351 opengesteld. Voor specifieke vragen aan de school kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind of met de directie via mijnschoolinfo of telefoon 070-3860512.