Maatregelen en ontwikkelingen coronavirus

 

 

Via deze pagina houden we u op de hoogte over alle ontwikkelingen in het kader van het coronavirus (covid-19).

Schooljaar 2021-2022

 

 

 

    

   Samen houden we corona onder controle  

   Hieronder extra maatregelen op een rijtje. 

   Testen 

   Als er een besmetting plaatsvindt, volgen school, leerlingen en ouders de instructies van de GGD op.  

   Er kan besloten worden dat alle nauwe contacten in quarantaine gaan, behalve de als immuun beschouwden (korter  dan 6 maanden geleden Coronavirus gehad, gevaccineerd). Na 5 dagen mag er getest worden en bij een negatieve uitslag, kunnen de kinderen weer naar school. Laat u uw kind niet testen, dan dient uw kind 10 dagen in quarantaine te blijven. Dit is een keuze die wij respecteren. Wel zullen wij deze extra 5 dagen minimaal onderwijs verzorgen, gewoonweg omdat het ondoenlijk is om goed onderwijs te verzorgen op school en online.  

    

   Basisregels: 

   • We wassen vaak onze handen met water en zeep. 
   • We hoesten en niesen aan de binnenkant van onze elleboog.
   • Er wordt goed geventileerd.

    

   Blijf thuis bij klachten passend bij het coronavirus.  

   • Alle volwassene aanwezigen in of bij de school moeten volledig klachtenvrij zijn en anders thuisblijven. Zij blijven ook thuis als een huisgenoot naast milde corona klachten, last van benauwdheid heeft. Kinderen mogen wel naar school bij verkoudheid. Is er echter ook sprake van andere Corona gerelateerde klachten als benauwdheid of koorts, dan blijven ze thuis. 
   • Als een leerling ziek wordt gedurende de schooldag, wordt het direct door een ouder/verzorger opgehaald (leerkrachten die klachten ontwikkelen tijdens schooltijd zullen ook naar huis moeten). Als immuun beschouwde mensen worden uitgezonderd. 

    

    

    

   Speciaal mailadres voor belangrijke informatie over coronavirus 

   Dit mailadres dient u te gebruiken voor urgente vragen of opmerkingen en voor het delen van belangrijke informatie over het coronavirus 

   Op deze manier zal de informatie niet tussen andere mails verdwijnen 

   Het mailadres speciaal en alleen voor dit doeleinde is corona@groenschool.lucasonderwijs.nl  

    

   Verdere contactadressen

   Voor algemene vragen over het coronavirus heeft het RIVM telefoonnummer 0800-1351 opengesteld. Voor specifieke vragen aan de school kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind of met de directie via Social Schools of telefoon 070-3860512.